Банкеръ Daily

Общество и политика

Предлагат Росен Желязков за транспортен министър

Главният секретар в кабинета „Борисов 1” Росен Желязков е новият номиниран за поста транспортен министър. Това бе решено на Коалиционния съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти”, провел се в Министерския съвет в понеделник.

В началото на мандата на настоящото правителство Желязков оглави електронното управление, а после бе избран за шеф на Комисията за регулиране на съобщенията.

След трагедията край Своге, която отне живота на 17 души, премиерът Бойко Борисов поиска и получи оставките на трима министри - Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков. Така се появиха искри между коалиционните партньори, че такива рокади се правят без знанието на Обединените патриоти. Последваха два коалиционни съвета, но миналата седмица се стигна до поредна рокада.

Името на Желязков нашумя през 2013 г. около т.нар "Костинбродска афера". Като главен секретар на Министерски съвет той бе подсъдим по делото за надпечатаните бюлетини в Костинброд, но оправдан напълно от съда. Желязков бе обвинен в престъпление по служба заради неупражнен контрол върху чиновниците, отговорни за изготвянето на изборните бюлетини.

През 2014 г. Желязков бе назначен в политическия кабинет на Борисов като съветник по въпросите на държавната администрация и електронното управление. През март 2016 г. бе предложен от ГЕРБ за председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), но сам се оттегли.

Facebook logo
Бъдете с нас и във