Банкеръ Daily

Общество и политика

Предлагат нови дати за пролетната ваканция на учениците

Отрасловият съвет към просветното министерство иска промяна на датите на предвидената пролетна ваканция. Това съобщи във Фейсбук Диян Стаматов, член на съвета и директор на 119 СОУ в София.

Предложение за промени във ваканцията на учениците. От Отрасловия съвет към Министерството на образованието предлагат да отпадне пролетната ваканция, която е заложена от 3-ти до 11-ти април. Идеята е вместо нея да има две ваканции - едната къса, от 18-ти до 21-ви март, а другата - по-дълга и да съвпада с Великденските празници - от 29-ти април до 9-ти май. Аргумент за предложението е натоварването на учениците при редуване на присъствено и дистанционно обучение.

„Основната идея тук е да няма разкъсване на майските и Великденските празници. Другото е много концентрирано да има занятия за 7-ми ми и 12-ти клас, съчетани с почивка, което е изключително важно, за да имат пълноценен учебен процес. Третото, което се забелязва, е сериозна умора сред учениците, които редуват дистанционно с присъствено обучение”, заяви Диян Стаматов - директор на 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във