Банкеръ Daily

Доц. Борис Попиванов:

Предизборната кампания - повече обвинения, по-малко решения

"Фрагментирана и накъсана предизборна кампания. Това създава усещане, в което всеки е пред своите избиратели и не търси начин за изграждане на по-широка периферия около себе си. Това сякаш ни изправя пред множество малки предизборни кампании. В тази кампания доминират взаимните обвинения. Тя наподобява съдебен процес. Всички партии казват, че другите са виновни за положението, в което се намира България". 

Това каза пред БНР политологът доц. Борис Попиванов, университетски преподавател.

И допълни, че много малко чуваме за това как ще се решават проблемите на българите, а много чуваме как другите партии са провалили дневния ред на гражданите.

"Липсва по-изкристализирано разбиране за това през зимата какво политическите сили предлагат като цялостно решение", посочи той.

Политологът коментира, че ниската избирателна активност, която се очаква, ще се дължи на това, че няма нова голяма надежда в политическия живот и няма ясни и видими решения на проблемите пред страната.

"Предизборната кампания води към все по-трудно формиране на редовно правителство... Изборните резултати ще бъдат много важни за това дали изобщо ще тръгне конструктивен разговор за правителство. Важно е дали партиите ще си дадат сметка, че отговорността им в момента е по-високо от всякога, защото доверието на избирателите е по-ниско от всякога. Ако пропилеят това доверие, рискуват задълбочаване на кризата в най-тежкия период", обясни Борис Попиванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във