Банкеръ Daily

Общество и политика

Преди да гласува Цветанов запали свещ

S 250 ce976e5e 2934 43d9 a022 ba9aed2ca7ec

Водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търново, председател на Националния предизборен щаб на партията и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов гласува в старата столица точно в 11:11 часа. Той бе придружаван от съпругата си Деси и кмета на Велико Търново Даниел Панов. „Гласувах за стабилността, за бъдещето на България и за това, което е най-важно: толерантността и реалните решения, които трябва да бъдат взимани за България с национален консенсус. От утре трябва да търсим пресечните точки за сигурност, европейски фондове, за това силният глас на България да бъде чут в ЕС. Трябва да се подготвим много сериозно за българското председателство на ЕС през 2018 година“, посочи Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ изрази увереността си, че след изборите разумът ще надделее. „Някои от опонентите ни бяха по-емоционални, но ние сме длъжни да търсим пресечните точки за изпълнение на националните интереси – това означава политическа отговорност. Всеки глас дава възможност даденият регион да има по-голяма представителност в българския парламент“, каза Цветан Цветанов. Той коментира, че високата избирателна активност може да противодейства на контролирания вот. 

„В тази кампания ние направихме всичко възможно да стигнем до хората, да дадем реалните решения. Дадохме много отговори на много въпроси, които ни бяха зададени“, заяви Цветанов. Водачът на листата на ГЕРБ в старата столица обясни, че Велико Търново и всички общини в България се нуждаят от европейската солидарност, но за това е необходимо да има стабилно правителство. „Има само един верен път на развитие за страната ни – европейският“, подчерта още Цветанов.

 Както винаги преди самия вот, семейството на Цветан Цветанов се черкува в Катедралния храм „Рождество Богородично“, където през 2007 г. бе кръстена средната им дъщеря Василена.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във