Банкеръ Daily

Общество и политика

Предателството на Борисов и Кунева към десните струва 2 млрд. лева на образованието, обвини Радан Кънев

Предателството на г-н Борисов и на г-жа Кунева към десните заплашва да струва 2 млрд. лева на българското образование. Европейската комисия е спряла плащанията по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", което означава, че българските учители, българските университетски преподаватели и българската наука са застрашени да загубят 2 млрд. лева - най-голямото финансово очакване, което имаме в този национален приоритет от десетилетия насам. Това заяви лидерът на "Нова република" Радан Кънев, цитиран от БТА.

"Борисов призна, че е знаел за проблемите в програмата, но не е направил нищо, защото си е пазил коалицията - т.е. Кунева му трябваше, за да разцепи Реформаторския блок и да контролира неговите лидери с постове", обясни Кънев. 

Лидерът на обединението беше в Русе, за да представи Пакта за растеж без корупция, включващ пет приоритета. Той обясни, че нито една политическа партия не е откликнала на призива да подпише документа. 

"По тази причина от вчера ние започнахме обиколки из страната, за да се обърнем директно към българските граждани и да съберем национална подписка в подкрепа на тези пет приоритета", заяви Радан Кънев. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във