Банкеръ Daily

Общество и политика

Празнично настроение за 6-ти май в Националния военноисторически музей

Националният военноисторически музей посреща своите посетители в Деня на храбростта и Празника на Българската армия с безплатен вход и празнична програма. Освен постоянната хронологична и външната експозиция, посетителите ще могат да разгледат също и най-новата изложба в музея – "На борда на флотската история", посветена на 140-ата годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. 

В празничния ден всеки гост  има възможност да влезе в пилотската кабина на транспортен хеликоптер МИ-8 и в отделенията за управление на ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“ и подвижен радиовисотомер ПРВ-11 „Вершина“. Военен готвач на полеви условия ще приготви за дегустация войнишка боб чорба, а най-малките посетители на НВИМ ще могат сами да замесят гергьовденски хляб, украсен с празнични традиционни орнаменти. Ателиетата на "Мрежа Хлебни къщи", ще се състоят между 11.00 и 13.00 ч. като за участие в тях ще е необходимо предварително записване на място, което стартира в 10.00 ч.

Освен атракции, от НВИМ са приготвили и музикална програма. От 13.30 ч. ще има концерт на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски, а от 15.00 ч. програмата ще продължи с представяне на магията на българските танци и народни песни от Представителния фолклорен ансамбъл „Шевица“. Всички посетители в празничния 6-ти май ще могат да вземат участие в гергьовденското хоро, което ще се извие на територията на музея.

С Ден на отворени врати Денят на храбростта ще бъде отбелязан със специална програма и във филиалите на НВИМ – Военноморския музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово.

Facebook logo
Бъдете с нас и във