Банкеръ Daily

Общество и политика

Правителството утвърди нормативи за час програма през 2022 г. на БНТ и на БНР

Министерският съвет измени утвърдените с Решение № 51 от тази година нормативи за час програма на Българската национална телевизия и Българското национално радио за подготовка, създаване и разпространение на национални и регионални програми. За БНТ за час програма от 1 януари до 31 март ще струва 2118 лв., а от 1 април - 2127 лева. За БНР от 1 януари до 31 март нормативите са 527 лв., а от 1 април - 528 лева.

Размерите на нормативите за час програма са съобразени с определените със Закона за държавния бюджет за 2022 г. бюджетни взаимоотношения на обществените медии с централния бюджет. Взети са предвид и предложения от БНТ и БНР обем/часове телевизионна програма и радиопрограма, съгласно издадените от Съвета за електронни медии лицензни за доставяне, съответно на аудио-визуална медийна услуга и радиоуслуга.

Определянето на нормативи за час програма на обществените медии за два периода в годината се влияе от основните допускания за политиката по доходите, заложена в Бюджет 2022 година. А именно увеличение на размера на минималната работна заплата от 650 лв. на 710 лв. и на максималния осигурителен доход от 3000 лв. на 3400 лв. от 1 април тази година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във