Банкеръ Daily

Общество и политика

Правителството се отказа да си купува нов самолет

Правителството се отказва да закупи още един правителствен самолет, обяви премиерът Бойко Борисов. Отделените преди месец за това 50 милиона лева се пренасочват за нови физкултурни салони в 50 училища, 2 спортни съоръжения в Пловдив и ремонт на стадиона в Шумен, каза той, цитиран от БНР.

Борисов обяви, че не желае да го упрекват в популизъм.

„След това, който иска да купува. Аз, дето се вика – популизма, вече с риск за живота на хора, които най-малко го заслужават, нямам предвид нас. Завчера пак отказа автопилотът на самолета, когато е облитал за РВД над Бургас. Късмет – в светло време. Не могат да кажат защо. Сега пак ще платим маса пари, защото отива на ремонт в Женева. Но ако това е било в мъгла, нямаше да ги има пътниците и хората там“, каза премиерът.

„Чух всякакви идиоти да се изказват, че едва ли не той бил много готин, пък ние искаме да си купим по-хубав. Няма да купуваме, който иска после да купи“, добави Бойко Борисов.

Правителството промени списъка с общински пътища, за които се събира винетна такса, това са 115 километра от София и 40 от Варна. За другите населени места се изчаква да предоставят исканията си, обяви още премиерът Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във