Банкеръ Daily

Общество и политика

Правителството отпусна още 12 млн. лв. за председателството на ЕС

Правителството одобри отпускането на допълнителни 12 млн. лв. за 2017 г., които да се използват за предприемането на мерки за сигурност и обезпечаване на събитията по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз догодина. Кабинетът взе това решение на днешното си редовно заседание.

По бюджета на Министерството на вътрешните работи ще бъдат отпуснати 9.5 млн. лв., а по този на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) - 500 хил. лв. Столичната община пък ще получи 2 млн. лв.

С парите се цели подобряването на радиопокритието и капацитета на съществуващата радиокомуникационна среда в София и в сградата на НДК. Освен това трябва да се подобри комуникацията между различните институции, свързани с организацията и провеждането на председателството. В този списък попадат МВР, НСО, ДАНС, Министерският съвет, Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС и НДК.

Ще се осигури и единна платформа за интегриране на системите за видеонаблюдение и обмен на информация със системите на столичната полиция, Столичната община, летище София и НДК. Това от своя страна ще доведе до автоматично свързване с регистри и автоматично генериране на аларми на база предварително дефинирани сценарии и модели за поведение. Системата ще бъде интегрирана и със системите за видеонаблюдение на метрото.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във