Банкеръ Daily

Общество и политика

Правителството отпуска 40 хил. лв. на семействата на загиналите при наводненията

Наследниците на четиримата загинали при наводненията в габровското село Враниловци и град Мизия ще получат по 10 хил. лв. от държавата. Това решение взе днес Министерският съвет на редовното си заседание. Парите ще бъдат отпуснати по бюджета на Министерството на труда и социалната политика, а средствата ще се изплащат от Агенцията за социално подпомагане.

Една жена и синът й загинаха при пороя в село Враниловци, а при наводнението в Мизия починаха двама мъже.

На днешното второ заседание на служебния кабинет гост беше българският еврокомисар Кристалина Георгиева, която служебното правителство номинира миналата седмица за втори мандат. Днес еврокомисарят ще посети бедстващата след наводнението Мизия.

Министерският съвет прие и решение на Областната администрация във Враца да бъдат предоставени лопати, кофи, ботуши и медицински маски, необходими за разчистване и отстраняване на пораженията в бедстващите райони.

Непрекъснато пристигат доброволци в Мизия, заяви кметът на града д-р Виолин Крушовенски. Над 15 общини са изпратили зам.-кметовете си и техни доброволци и идват постоянно доброволци от БЧК”, подчерта той. За днешното посещение на еврокомисаря по бедствията Кристалина Георгиева той обясни, че са големи очакванията му и това е надеждата на хората да се реши въпросът за осигуряването на паричен ресурс не само от държавния бюджет, но и от Еврейската комисия.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във