Банкеръ Daily

Георги Кадиев:

Правителството на ИТН няма да мине, политика се прави с диалог

"Няма да подкрепим правителство, което не разговаря с нас. Това не е нормално, седим на 2 метра един от друг в парламента. Няма официални преговори, коалиционни, прозрачни, на които да се договаря програма и участие в правителство пред очите на всички". Това каза Георги Кадиев от "Нормална държава". Партията се яви на изборите в "БСП - Коалиция за България". 

Той заяви, че ще настоява коалицията да не подкрепи правителството на ИТН. 

"Които и да бяха лицата, начинът, по който беше предложено правителството, е несериозен. Политика не се прави така, а като се говори с другите", посочи той. 

Кадиев прогнозира, че правителството на ИТН няма да мине, освен ако ДПС и ГЕРБ не гласуват за него. 

"Ако мандатът дойде при нас, ние трябва да направим това, което Слави Трифонов не направи - да извадим 10 точки на масата, да поканим партиите на преговори и да се опитаме да съставим коалиционно споразумение, в което има равностойни партньори", изтъкна той пред БНР. 

Лидерът на "Нормална държава" изрази мнение, че приоритетът на ИТН за приватизиране на Българската банка за развитие е грешна идея, а изграждането на магистрали е по-удачно с европари, отколкото на концесия, друго предложение на ИТН. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във