Банкеръ Daily

Корнелия Нинова:

Правителството на Борисов няма доверие и капацитет, то е част от кризата

“Социално -икономическите мерки са неадекватни на кризата". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Гоце Делчев, където взе участие в отчетно -изборната конференция заедно с депутатите от парламентарната група на “БСП за България” Богдан  Боцев, Тома Томов и Николай Бошкилов. Тя поздрави организацията за нейната работа и им благодари за резултатите на изборите. Там БСП има седми мандат кмет в лицето на Владимир Москов.

По думите й кризата от COVID-19 ни даде тежки уроци. "Време е за смели действия. Само нова субсидия за болниците няма да реши нито един от проблемите в здравеопазването. Нужна е наредба за определяне на възнагражденията на лекари и сестри. Да има базова заплата и над нея да се надгражда според финансовата състояние на болницата. Болниците да не са търговски дружества. ДДС на лекарствата да се намали", допълни Корнелия Нинова.

Тя за пореден път повтори, че истинското решение за ниските пенсии е тяхното преизчисляване с нов коефициент на средноосигурителният доход, а не 50 лв. подаяние.

Нинова подчерта, че средствата за икономиката трябва да се инвестират във високотехнологични производства, а не в приближени и колекторските фирми. "Да се подкрепят петте икономически сектори, които носят най-голям ръст в БВП. Но за тези мерки трябва правителство с доверие и с капацитет. Това на Борисов няма и двете. То е част от кризата, а не нейното решение”, посочи лидерът на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във