Банкеръ Daily

Общество и политика

Правителството е стабилно, увери Каракачанов

Нямаме никакво намерение да лишаваме бойните способности на армията заради епидемията от коронавируса. Това заяви в Шабла военният министър Красимир Каракачанов, който присъства на съвместните стрелби "Шабла 2020" на едноименния полигон.

Каракачанов обясни, че в проектите за бойна машина и кораби на армията има забавяне, защото заради пандемията не могли да се водят преговори. Но на 15 юни започвали преговори с немската фирма за двата кораба. 

"За да има повече нальот от пилотите, трябва да има повече техника. През последните няколко години ние правим всичко възможно, за да възстановим и да въведем в експлоатация всички летателни платформи", посочи министърът на отбраната.

Той припомни, че участвалите днес в демонстрациите хеликоптери Ми-17 и Ми-24 буквално до преди година не са летели. 

На малко самолети много хора не могат да натрупат необходимите умения, смята министърът. Той допълни, че има проблеми с ремонтите на МИГ-29. По два от петте договора, имало забавяне от руска страна. 

Каракачанов подчерта, че предявяването на претенции не решава проблема и се търсят алтернативни варианти, с които да се поддържат в летателна годност поне осем самолета МИГ-29.

За СУ-25 от белоруска страна са поискали един месец отсрочка заради пандемията и първият ремонтиран самолет ще пристигне през август, вместо през юли.

От началото на септември ще бъде възстановена кампанията на министерството "Бъди войник".

В отговор на въпрос министърът каза, че правителството си върши работата.

"Ако вътре управляващата коалиция не си създава проблеми - двата фактора ГЕРБ и "Обединени патриоти", мисля, че правителството е стабилно. Атаките срещу управляващите са част от нашето политическо ежедневие, каза Каракачанов и допълвайки, че атаки имало срещу всички министри.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във