Банкеръ Daily

Сергей Станишев:

Правителството да каже как ще съживи икономиката

„Вече четири седмици след изборите основното, което се коментира и обсъжда, е каква ще е формулата на управлението, как ще се разпределят властовите позиции, кой колко комисии в парламента ще получи, кой ще подкрепя скрито и открито кабинета в парламента и срещу какво”, коментира в профила си във "Фейсбук" бившият лидер на БСП и настоящ евродепутат Сергей Станишев. Той подчерта, че е притеснен за това каква ще е ползата за хората и страната от новото правителство. По думите му причините за тези притеснения са няколко. 

"Сега е по-важно да се разбере как правителството ще подобри начина на живот на хората, как ще се вдигне икономиката на крака и как ще се подобри бизнес средата", подчерта бевродепутатът и лидер на ПЕС. Според него други важни теми са създаването на нови работни места, реформите в публичния сектор и енергетиката.

Станишев заяви категорично, че хората в България просто не могат да си позволят да бъдат товарени повече нито с необяснимо ескалиращи сметки за ток и лекарства, нито с орязване на социални придобивки.

Според него БСП трябва да настоява правителството да се ангажира с пакет от социални гаранции, като например връщането на данъка върху доходите на най-бедните, увеличаването на помощите на майките и коледни и великденски пенсии за пенсионерите.

„Да не забравяме – политиката е работа за хората, а не война за властови позиции. Иначе от нея няма смисъл“, казва в заключение Сергей Станишев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във