Банкеръ Daily

Марая Цветкова:

Правителство с третия мандат няма да е по политическа логика

"Ако имаме правителство с третия мандат, ще бъде по някаква друга логика, не по политическата". Това каза пред БНР политоложката Марая Цветкова и посочи, че сядането за преговори на една маса с "Има такъв народ" би било несъстоятелно.

Според нея президентът не може да се отдалечи от избирателите на БСП и затова е връчил третия проучвателен мандат на социалистите.

"БСП са хора, които не харесват онези, които не вървят по тяхната политическа линия, това заяви и г-жа Илияна Йотова на Румен Радев в началото на президентския му мандат. Това се случва и сега. А и за г-н Радев са много по-ценни онези избиратели, които веднага го одобриха, а не онези, които се присламчиха към неговата фигура по време на протестите през миналата година", обясни тя.

По думите на Цветкова са много малко вероятни шансовете на "Има такъв народ" да преобърнат вече заявената си позиция да не подкрепят кабинет с третия мандат.

Тя определи като нормално понижаването на подкрепата за ИТН. 

"Все по-възможно е ГЕРБ да станат отново първа политическа сила, благодарение на действията на ИТН.  Нормално е част от избирателите да изберат отново Борисов, защото той им е познат", поясни политоложката.

Марая Цветкова коментира евентуален политически проект около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, като уточни: "За мен основно лице в един такъв политически проект ще е Румен Радев, а не Кирил Петков или Асен Василев". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във