Банкеръ Daily

Деница Сачева:

Правителство без ГЕРБ не може да има

"Правителство на малцинството е крайна опция за нас, но все пак я има." Това заяви в интервю за Нова телевизия Деница Сачева от ГЕРБ. Тя посочи, че от ГЕРБ-СДС нямат никаква причина да отстъпват от реализирането на първия мандат. Добави, че в тази кризисна ситуация, в която се намираме в момента, е изключително важно политическите партии много бързо да започнат да водят диалог.

Деница Сачева обясни, че на закритата част от срещата при президента са били обсъдени няколко аспекта от бюджета. Поясни, че не президентът или политическите им опоненти, а техните избиратели са взели решение кой да участва в управлението на държавата. Също така допълни, че на разговорите много добре са припомнили на Румен Радев, че той самият е участвал в създаването на това, срещу което в момента се обявява и твърди, че не харесва.

Деница Сачева поясни, че за ГЕРБ правителство на малцинството е крайна опция, но все пак е възможност, защото я дължат на избирателите си. Добави, че ако се стигне до подобна ситуация, ще бъдат излъчени ярки личности в състава на бъдещия кабинет.

"Няма как да има правителство без ГЕРБ", категорична бе Сачева и допълни, че от политическата й сила няма да обсъждат други варианти, преди да изчерпат всички възможни с първия мандат.

В заключение обяви, че най-важните приоритети, които стоят пред ГЕРБ-СДС са националните приоритети и политики, които трябва да бъдат реализирани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във