Банкеръ Daily

Общество и политика

Правителственият "Фалкон" пак се повреди

Малкият самолет „Фалкон“ на Авиоотряд 28 отново има повреда и е извън строя. Това са потвърдили пред БНР източници от правителството. Планирано е било премиерът Бойко Борисов да ползва самолета, за да замине за Брюксел за утрешната среща на лидерите на Европейския съюз.

При предварително облитане е установена неизправност в автопилота и Борисов ще пътува с големия правителствен „Еърбъс“. За повредата информация ще предоставят от Министерството на транспорта.

Заради отказ на навигационната система малкият правителствен самолет с премиера Бойко Борисов на борда на 15 ноември м.г. бе приземен с ръчно управление на пистата на летище „София“. Създалата се ситуация бе наречена от шефа на Авиоотряд 28 „високорискова“.

Самолетът е бил на косъм от инцидент, тъй като на връщане от Солун, при захода за кацане навигационната система блокира. Виждайки това, екипажът отново набира височина, прави един кръг над столицата и втори заход за кацане. При това екипажът се ориентирал визуално – познавайки Софийското поле и района около летището, както и с помощта на други уреди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във