Банкеръ Daily

Общество и политика

Правим справка за избирателната си секция в интернет, на безплатен телефон и със SMS

Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството осигурява възможност да бъде направена справка за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за изборите за президент и вицепрезидент и национален референдум на 6 ноември за всички български граждани.  

От министерството съобщиха, че всички избиратели могат да проверят адреса на избирателната си секция по следните начини: в интернет на адрес http://www.grao.bg/elections/.

Сайтът предоставя и възможността да се подават "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да се регистрират издадените "Удостоверения за гласуване на друго място" от общинските администрации след идентификация с електронен подпис; чрез SMS, който се изпраща на номер 18429. Той е единен и за трите мобилни оператора (МТел, Теленор и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за избори за президент и вицепрезидент и национален референдум за въведения ЕГН; чрез стационарен или мобилен телефон, като се избере 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"), който е безплатен за цялата страна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във