Банкеръ Daily

Общество и политика

Прайд и контрапрайд

В деня, 18 юни, за който е обявено провеждането на 15-ото издание на София Прайд, под мотото "Горди да бъдем", граждани се включиха в две събития в защита на традиционното българско семейство и брака между мъж и жена.

Първата инициатива "Походът на семейството" се сля с другата - "Шествие за свободата на семейството" в градинката при църквата „Света Неделя“ в София. Поздрав към участниците отправиха от Българската православна църква, която днес почита празника Петдесетница. Събралите се граждани казаха заедно молитвата „Отче наш“. 

Участниците в шествията носеха трансперанти с надписи: „Здраво семейство = здраво общество“, „Да казваш истината не е слово на омраза“, „Върнете дъгата на децата“ и с плакати, съдържащи пасажи от Светото Писание. 

Шествието за свободата на семейството се подкрепя от ВМРО. Представители на партията се включиха в него в знак на подкрепа на традиционните ценности. То тръгна от площад "Света Неделя" и приключи при моста на влюбените до НДК.

Петнадесетото издание на София Прайд е планирано за 19.30 часа. То е в подкрепа на човешките права и ще премине по централни софийски булеварди. Тазгодишното издание има и благотворителна кауза, част от средствата, които ще се съберат, ще отидат в подкрепа на Киев Прайд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във