Банкеръ Daily

Общество и политика

ПП: Време е да намалим червените линии и извиването на ръце

Време е да намалим "червените линии" и "извиването на ръце" и да продължим промяната. Това заяви в декларация от името на парламентарната група на "Продължаваме Промяната" председателят на групата Андрей Гюров. Той се обърна към колегите си от управляващото мнозинство - от "Има такъв народ", "БСП за България" и "Демократична България". В декларацията бяха обявени приоритетите на ПП за новата сесия на парламента. "Нека не забравяме за какво ни пратиха хората тук, да не забравяме, че сме един отбор, който трябва да запретне ръкави за важните реформи", апелира Гюров и посочи, че от ПП разчитат на силните и единни позиции на партньорите си в пленарната зала, в комисиите и в работата на правителството. 

Към опозиционните парламентарни групи на Андрей Гюров се обърна с думите, че досега не са били градивна опозиция. По думите му те са работили против политическата стабилност на страната. 

Благосъстоянието на обикновения човек остава най-важен приоритет за "Продължаваме промяната", заяви председателят на парламентарната група. "Ще продължим да пазим бюджета от кражби и да помагаме на гражданите и бизнеса, за да посрещнем всички по най-добрия начин ужасната криза и да излезем от нея по-силни. Ще продължим със законодателните мерки срещу инфлацията. Българите сме най-бедни в цяла Европа благодарение на 12 години застой. Знаем това и ще направим така, че да омекотим максимално ценовия шок", се посочва в декларацията. Също така се казва, че от решенията на депутатите ще зависи "дали сме от страната на свободата, мира, демокрацията и благополучието, или от страната на диктатурата, тормоза на граждани и медии, неспазването на международното право и избиването на невинни жени и деца в Украйна."

"Ще сведем ли глава пред рекетьора, пред насилника, пред агресора, или ще се позиционираме като лидер на Балканите пред международната общност. Ще отстояваме ли българския интерес за енергийна независимост, която ще ни освободи от ценовия шантаж на "Газпром", на който сме подложени вече десетилетия. Изборът не би трябвало да е сложен, ако агресорът не се месеше от години във вътрешните ни работи, не лееше отровната си пропаганда чрез медии, в социалните мрежи и чрез купени от него малки и големи политически представители .За България следва решителност", изтъкна Гюров.

Оттук нататък "Продължаваме промяната" ще поеме водеща роля като първа политическа сила, отбеляза председателят на групата и изброи свършеното от управлението за пет месеца "въпреки ужасните кризи и задушаването от постоянните саботажи на опозицията и техните токсични кадри".

По думите на Гюров управляващата коалиция може да се отчете с: вдигането на заплатите на лекарите и медицинските сестри с над 25% от 1 май, вдигането на учителските заплати с над 12% от 1 април, изплатените огромни компенсации към бизнеса за ток и газ, помагане на крайните потребители с мораториума върху цените на тока, одобреният бюджет, "оправеният" План за възстановяване и устойчивост, ускорената работа по интерконектора с Гърция и обявената поръчка за разширяване на газохранилището в Чирен, ускорената работа по въвеждане на електронно управление, автоматичните стимули за пенсионерите при ваксиниране, добавките към пенсиите, възстановеният реален парламентарен контрол, "отнетите бухалки и преторианска гвардия" на главния прокурор Иван Гешев, Цацаров вече не е в КПКОНПИ, превръщането на КЕВР отново в "компетентен регулатор", който среди за интереса на българския потребител, а не обслужва чужди интереси.

"На този етап няма формулировка България да изпрати оръжия и боеприпаси на Украйна. Докато не видим резултати, няма да бъде вдигнато ветото за Република Македония. Трябва да направим всичко възможно да има бърза транспортна връзка между двете страни. Докато има интерес, авиолинията София-Скопие ще бъде поддържана. Авиокомпанията трябва да намери най-добрите времена, че да има интерес да се пътува", посочи Андрей Гюров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във