Банкеръ Daily

Общество и политика

ПП ще внесе още днес закона за Антикорупционната комисия

"Всички ние сме избрани с гласовете на гражданите и трябва да започнем да градим отново тази България, за която си мечтаем - всяка партия със своите визии и възможности." Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в изявление от името на парламентарната група на ПП на тържественото първо заседание на 48-ото Народно събрание. "Този път, като конструктивна, предвидима опозиция, ще се водим от два принципа - да оправдаем доверието на нашите избиратели, като изпълним предизборните си обещания, да работим за решаване на истинските проблеми на българите", увери той.

"Нашите обещания са в сферата на подпомагане на конкурентоспособността на бизнеса, да няма корупция и течове в енергетиката, да има таван на цените на тока и газа. Ще подкрепим прага на регистрация по ДДС да достигне до 160 хил. лв. Ще предложим повишаване на пенсиите с 20 на сто и минималната работна заплата да достигне 860 лв. Ще подкрепим нова дефиниция за енергийна бедност, учителските заплати да са 125 процента от средната заплата, заплатата на лекарите - 2000 лева, а на сестрите - 1500 лв. Още днес ще внесем законопроекта за Антикорупционна комисия, ще настояваме главният прокурор да бъде разследван от независим съдия. Ще продължим стъпките за влизане на България в Еврозоната през 2024 г.", избори съпредседателят на ПП.

"Границите на всяка суверенна държава са неприкосновени. Призоваваме Русия да прекрати незаконната окупация на Украйна, за да се възстанови мирът в Европа. За всички в залата, които се наричат евроатлантици, ще припомня, че няма как да си евроатлантик, ако не държиш на реформа на съдебната система и не държиш на премахване на корупцията по всичките етажи на властта", подчерта той. И допълни, че е време е "да спрем с псевдонационализма, който се шири в България, а реално прокарва чужди интереси".

Петков призова да се постави точка на "безкрайния политически преход". И обеща, че от ПП ще подкрепят всяко решение, за което вярват, че ще "ни доближи до заветната мечта". "Ще критикуваме всеки, който реши да постави своя интерес пред този на България. Ние вярваме, че Съединението прави силата", посочи още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във