Банкеръ Daily

Общество и политика

ПП: Провежда се кампания за провал на управлението

В последните дни виждаме отказ от отговорно поведение и целенасочена кампания, целяща да провали управлението. Това заяви в декларация председателят на парламентарната група на "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров. Той посочи, че има опит за подмяна на дневния ред на обществото. "В текущия обществен дебат настоящата опозиция се опитва да замете идеята как се стигна до това управление и защо хората поискаха промяната", смята Гюров. Той подчерта, че сред важните теми са връщането на справедливостта, на самочувствието на гражданите, осигуряването на достойни доходи. 

Гюров отбеляза, че управлението се е сблъскало с множество кризи, част от които - наследени. Изреди ковид пандемията, енергийната криза и войната в Украйна. Депутатът увери, че въпреки трудностите, управляващите няма да се отметнат от дневния ред, който включва борбата с корупцията, реформа в съдебната система, модернизация на армията, развитие на образованието, повишаване на заплащането на медицинските специалисти, по-активна роля на България в Европейския съюз и на Балканите. "Основната червена линия е отстояването на интересите на българските граждани", се казва още в декларацията.

От ПП уверяват, че още утре ще се пристъпи към закриване на спецсъда и спецпрокурата. А по думите на председателя на парламентарната група контролът върху отпускането на публични средства за пътната поддръжка е важен, защото "това са парите на нашите данъкоплатци".

"Обръщаме се към всички български граждани, за да напомним защо изобщо влязохме в политиката, защо поехме управлението, защо не се отказваме в турбулентни времена, когато срещаме съпротива и саботажи на всяка крачка от пътя си. Защото зад нас стоят интересите на българските граждани, които отказаха да бъдат безобразно крадени, които отказаха да бъдат лъгани, да бъдат заложници на „корупционни интереси", подчертават от ПП.

"ПП е национално отговорна формация с държавническо поведение, поела ангажимент пред българските граждани за прозрачност, принципно управление и нетърпимост към корупцията", изтъкна Гюров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във