Банкеръ Daily

Общество и политика

ПП подкрепи Калина Константинова, "Възраждане" иска оставката ѝ

"Продължаваме промяната" стои зад вицепремиера Калина Константинова, обяви председателят на парламентарната група Андрей Гюров.

"Ние стоим изцяло като ПП зад вицепремиера, мислим, че досега се справи чудесно, правителството, всички бежанци бяха настанени, обгрижени, така че, да, в момента имаме една преходна фаза, в която трябва да видим как първоначалната фаза на приемането на бежанците трябва да мине в една по-дългосрочна мярка и решение", каза той. 

"Разбират всички, мисля, нормално мислещи хора, че не може ние като държава и която и да била друга държава в Европа да осигури 5-звездни хотели на бежанците. Така че нормално в тази фаза на преход да има някакво напрежение и опозицията да вдига тази тема", допълни Гюров.

Съпредседателят на "Демократична България" и коалиционен партньор в управлението Христо Иванов определи думите на Калина Константинова по адрес на бежанците като грешка.

"Очевидно беше недомислена тази комуникация, която създаде много повече въпроси отколкото отговори. Очакваме в рамките на блиц контрола в петък, г-жа Константинова ще се яви в парламента и се надявам, че ще видим едни много по-балансирани и ясни послания, които да отговорят на практическите въпроси как България ще се погрижи за украинските бежанци", коментира той.

Петър Петров от "Възраждане" поиска оставката на Константинова.

"Държа да напомня, че позицията на партия "Възраждане" е оставка не само на Калина Константинова, но и на цялото правителство, заради цялостно неадекватната му политика не само заради неадекватните действия по отношение на този казус с настаняването на чуждите граждани, бягащи от войната", заяви той. 

Утре се очаква Калина Константинова да бъде изслушана по темата за разселването на украинските бежанци. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във