Банкеръ Daily

Общество и политика

ПП обещава 860 лева минимална заплата

Асен Василев, Кирил Петков, Никола Минчев

Мерки за по-социална България и нови стъпки за пресичане на кражбите от корупция са приоритетите на "Продължаваме промяната" в следващото управление на страната. Те включват ново увеличение на пенсиите, по-висока минимална заплата и промени в Антикорупционната комисия, така че тя наистина да преследва корумпираните. "Продължаваме промяната" откри предизборната си кампания в Пловдив с флашмоб на българския трикольор.

"Днес сме изправени пред избор. Изборът е между България на прехода и нова, променена България. Жена от Велико Търново, с която се срещнахме и ни каза: "Моля ви, направете, каквото трябва, но искам моята внучка от Германия да се върне да живее тук – да може да отглежда децата си тук, в България.". Обещах ѝ. И знаете ли защо мога да дам това обещание? Защото вярвам, че заедно можем да го изпълним", заяви съпредседателят на ПП и бивш премиер Кирил Петков.

"Направихме няколко първи стъпки. Видя се, че когато не се краде, пари има и за по-високи пенсии, и за детски градини, и за по-високи майчински надбавки, и за по-високи заплати за учителите, и за по-високи заплати на лекарите, и на полицаите, и на армията. Започнахме да инвестираме в хората на България и в нашите деца", каза другият съпредседател и бивш финансов министър Асен Василев,

Беше изтъкнато, че по време на седеммесечното си управление кабинетът "Петков" е повишил пенсиите с над 50% - повече, отколкото за последните 12 години, направил е детските градини безплатни и е спрял корупционния канал на ГКПП „Капитан Андреево“, заради който отровни плодове и зеленчуци с пестициди са достигали без контрол до българската трапеза.

След 2 октомври отборът на Кирил Петков и Асен Василев обеща, че ще продължи да работи за справедливо увеличение на пенсиите у нас. Партията предвижда увеличение на минималната работна заплата до 50% от средната заплата в страната – 860 лв. за 2023 г., както и допълнителни социални и данъчни стимули и компенсации за гражданите. Цел на ПП е да финансира и нови детски градини и ясли и допълнително да подкрепи учениците, родителите и учителите.

От формацията подчертаха, че със средствата от спрените кражби в различни сектори на икономиката са започнати проектите за тунели под Шипка и Петрохан, задвижено е споразумение с Румъния за проект за пет моста над Дунав и за първи път е предложено прозрачно и справедливо разпределяне на средства за общините в България. От ПП уверяват, че след 2 октомври ще продължат борбата с корупционните модели чрез прилагане на принципите “нулева толерантност към корупцията” и “никой не е над закона”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във