Банкеръ Daily

Кирил Петков:

ПП е първа политическа сила, България ще се управлява от коалиция

"Продължаваме промяната" е първа политическа сила". България ще се управлява от коалиция. 121 депутата ще се случи. Страната започва едни нов път". Това заяви на пресконференция на площад "Александър Невски" съпредседателят на формацията Кирил Петков.

Той подчерта, че ще работят заедно с "Демократична България", а ще преговарят с всички парламентарни партии, но без ГЕРБ и ДПС.

"Коалицията, която ще имаме няма нужда от общи парламентарни групи. Не е нужна обща парламентарна група на ПП и ДБ", заяви Петков и подчерта, че ще направят всичко възможно, за да има редовно правителство. 

"Не разглеждаме вариант за нови парламентарни избори", каза още Петков.

Според него избирателите са показали, че България трябва да тръгне по нов път и ПП поема тази отговорност, за да продължи промяната на страната.

"Никакви постове не сме обсъждали. Първо трябва да се разберем за политики и след това да видим кои са най-подходящите хора тези политики да бъдат реализирани", заяви Асен Василев, съпредседател на ПП, в отговор на въпрос дали ще дадат пост на Мая Манолова, чиято формация остава извън парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във