Банкеръ Daily

Общество и политика

ПП, БСП и ДБ сформираха работна група за програма на кабинета 

Партиите "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" сформираха работна група за работа по управленската програма, около която трите политически формации и независимите депутати се обединиха.

Експертите се събраха в парламента, за да обсъдят ясни задачи и срокове за период от 6 месеца.

Разговорите вървят в две направления - законодателни инициативи и изпълнителна власт, обясни на излизане от парламента министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер. Ще се работи изключително активно, за да може партньорите в проектокабинета да излязат с готови приоритети, разписани във времева рамка.

От "Продължаваме промяната" ще се борят за 121 депутати и повече, каза Лорер. Според него правителство на малцинството е малко вероятно.

Лена Бориславова - началникът на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков,  посочи, че промените в Закона за съдебната власт скоро ще бъдат представени за обществено обсъждане.

Борислава също така заяви, че няма притеснения от прокурорската проверка срещу нея за неизгодна сделка с Българската банка за развитие. Определи я като политическа акция, след направеното от управляващите в последните месеци и по-конкретно по случая "Капитан Андреево".

Facebook logo
Бъдете с нас и във