Банкеръ Daily

Общество и политика

Повишено внимание при работа с електронната поща

От кредитната институция информират, че "KBC Банк България" не изпраща e-мейли във връзка с промяната в собствеността, които приканват да потвърждавате и предоставяте данни за потребителско име, парола към електронното банкиране или друга информация за ползваните от клиентите й банкови продукти. Тези писма са опит за измама и съдържат зловреден код.

От "КВС Банка" съветват да не се следват инструкции, съдържащи се в подобни съобщения и да не разкривате информацията, искана в тях. Ако сте последвали линка и сте разкрили лични данни, незабавно трябва да се обадите на Контактния център на "KBC Банк" на телефони: 0700 10 000 (Vivacom), 1721 (A1 и Yettel) или да посетите най-близкия до вас офис.

Припомняме, че на 7 юли тази година белгийската финансова група КВС придоби "Райфайзенбанк" и дъщерните ѝ компании в България. Новите дружества в Групата ще носят в името си международно разпознаваемия бранд "KBC" - банката ще се казва "KBC Банк България", лизинговото дружество ще бъде "KBC Лизинг България", "KBC Управление на инвестиции" е новото име на управляващото дружество, а компанията, която предоставя застрахователно посредничество, се казва "KBC Застрахователен брокер България" ЕООД.

Договорните отношения с клиентите се запазват непроменени и няма нужда да се предприемат каквито и да било стъпки, уточняват от "КВС Банк България".

В бъдеще предстои консолидация на новопридобитите дружества, носещи името на "KBC", с останалите компании от групата, извършващи аналогична дейност. До осъществяване на консолидацията дружествата ще продължат да функционират като отделни юридически лица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във