Банкеръ Daily

Общество и политика

Поведението на Сидеров е предизборна стратегия, смята социолог

Винаги когато наближат избори и Волен Сидеров изпада в такъв тип ситуации. Случващото се около него не е нещо ново. Спомняме си какво беше правил преди време в НАТФИЗ, при клекшоповете, в БНР... Това негово поведение е обърнато най-вече към електората му и е по-скоро предизборна стратегия. Това заяви пред Нова тв социологът Евелина Славкова във връзка с поведението на лидера на „Атака” Волен Сидеров покрай участието му в предаването „Референдум” на БНТ.

По думите й има обаче един момент, който Сидеров не е преценил и това е, че прави всички тези демонстрации, защото има депутатски имунитет, т.е. това е прекрачване на една граница, която няма да бъде преглътната лесно от българското общество, защото това е нещо, което дразни. ,,Разбира се, поведението на Сидеров е недопустимо, но по време на избори се търсят всякакви ситуации, които ако не можеш да ги режисираш, поне можеш да ги яхнеш'', допълни социологът.

,,Поведението му е деструктивно и често пъти поставя нас, експертите по комуникация, да го оправдаваме. Смисълът на предизборната кампания е кандидатът да комуникира със своите избиратели'', изказа мнение по темата и ПР експертът Ива Екимова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във