Банкеръ Daily

Общество и политика

Поведението на протестиращите снощи бе недостойно, смятат от СДВР

"В 21.50 на кръстовището пред Софийския университет 7-8 протестиращи бяха блокирали движението. Решихме да говорим с тях да освободят кръстовището, за да може хората да се приберат по домовете си безпрепятствено. След тази наша акция протестът беше прекратен." Това съобщи на извънреден брифинг Тони Тодоров, зам. – началник на отдел “Охранителна полиция” в СДВР.

"Пускайки движението, в кръстовището пред Университета се озова автомобил, който беше обграден от присъстващите хора, които прииждаха дори от тротоара. Движението на кръстовището беше освободено. При тази ситуация възникна инцидент, при който водачът реши да даде заден, за да напусне кръстовището без никакви претенции. Чу се вик, момче от протестиращите съобщи, че автомобилът е минал през крака му. Започна словесна схватка между водача, протестиращите и между нас, може да се каже, че възникна напрежение. Пострадалият беше закаран и прегледан в ИСУЛ, а водачът беше тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта. Тестовете бяха отрицателни", обясни Тодоров.

Всичко това, по думите на зам.-началника на "Охранителна полиция" продължило до 01.15 ч., като през цялото това време органите на реда водили диалог с хората да пуснат автомобила, като молили и свидетели на случката да отидат в Първо РПУ. Уви, свидетели на случката така и не се появили. На място не било установено нарушение от страна на водача.

В момента се преглеждат камери, за да бъде установено има ли нарушение.

"По автомобила бяха хвърляни кенчета от бира, кал и други предмети. Това поведение е недостойно", подчерта Тодоров.

От СДВР призоваха ако протестът довечера има организатори, да се срещнат с полицията, за да се уговори начинът на провеждането му. До момента нито един от протестите не бил проведен с уведомление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във