Банкеръ Daily

Николай Хаджигенов:

Поведението на ИТН е „срам за парламентаризма“

Адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ определи като „срам за парламентаризма“ поведението на „Има такъв народ“ по казуса с парламентарното решение по казуса „Пламен Николов“.

„Има такъв народ“ направиха така нещата, че ГЕРБ да звучат разумно и едва ли не те да спасят положението. Ако е било умишлено, значи наблюдаваме една чудесна колаборация между ГЕРБ и „Има такъв народ“ и остава въпросът, който трябва да си зададем: Защо?", подчерта адвокатът.

"Ако случайно не е това, което аз силно подозирам, че не е това, по-скоро мястото на сценаристите не е тук, това не е цирк. Не може няколко сценаристи, които нямат идея защо са тук да правят, оставете парламента, да правят целия народ на маймуни. Това е жалко, това е срам за парламентаризма днес“, допълни той.

Парламентарната група на „Има такъв народ” напусна пленарната зала в началото на днешното заседание, за да не участва в дебата по оттеглянето на Пламен Николов като кандидат-премиер.

Това се случи след декларация, прочетена от депутата от ИТН Ивайло Вълчев, в която той посочи, че от партията не желаят "да участват в този фарс".

Решението на групата защити зам.-председателят ѝ Виктория Василева. „Абсолютно нищо екзотично няма в това решение. Нека да си останат тези, които показаха вчера, а и от няколко седмици, че всъщност са си заедно. Нищо повече от това“, заяви тя.

Василева съобщи, че все още не е взето решение дали ИТН ще участват в преговори за съставяне на правителство с трети мандат: „Предстои решение“.

„Твърде е рано да говорим за подкрепа на трети мандат, заяви от своя страна Ивайло Вълчев от „Има такъв народ“. Той бе категоричен, че казус, който да бъде обсъждан с оттеглянето, реално няма и парламентарната група ще се върне в пленарната зала за следващата точка в дневния ред. 

„Не бягаме от нищо. Напускаме един дебат, който сега ще послужи за речи, които ще бъдат по-скоро предизборни най-вероятно. За нас няма дебат, защото няма казус“, подчерта той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във