Банкеръ Daily

Общество и политика

Повечето медици в Пазарджик няма да получат обещаните 1000 лева бонус

Основната част от медиците в Центъра за спешна помощ в Пазарджик няма да получат обещаните 1000 лева бонус за медицинския персонал, тъй като според указанията на здравното министерство право на това имат само екипите, които пряко са контактували с пациент с доказан коронавирус. 

Спешните екипи не могат да докажат дали са имали пряка среща с Covid-19, още повече, че и самите лекари от Центъра за спешна помощ не са подложени на тест до момента.

От началото на обявеното извънредно положение спешните центрове в страната са едни от най-натоварените звена в системата. Посещенията на адреси са се увеличили в пъти, тъй като това са хора под карантина, каза доктор Благовеста Стоянова.

"В момента на прегледа не е ясно дали пациентът е положителен или не. Ние не разполагаме с тестове, с които да докажем. По този начин се елиминират по-голямата част, защото в областта има само седем човека доказани", посочи тя пред БНР.
Така от 250 души персонал в спешната помощ в Пазарджишка област по хиляда лева ще вземат едва 20 души медицински работници.

"Много е обидно да се говори по медиите как всички, които са на първа линия, ще получат тези бонуси и в един момент се оказва, че ние не сме на първа линия", каза д-р Стоянова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във