Банкеръ Daily

Общество и политика

Повече полиция в Слънчев бряг и Несебър заради началото на сезона

Засилено полицейско присъствие ще има тази вечер в Слънчев бряг и Несебър. Поводът е откриването на сезона в няколко заведения. Бургаската дирекция е разработила планове за действия за различни ситуации това лято предвид разпространението на коронавируса. Броят на командированите полицаи ще зависи от потока на туристите.

Днес полицейско присъствие ще има по пътните отсечки Бургас-Царево и Бургас-Несебър. Ще има специализирани полицейски операции и ще се следи за реда в курортите. Тази вечер в Несебър ще има проверки, обясни комисар Неделчо Рачев, началник на "Охранителна полиция" в Бургас:

"За алкохол и наркотици и за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици на територията на Несебър специално за тази вечер, както и на останалите морски общини ще има в петък, събота и неделя, също засилено присъствие със стационарни и подвижни патрули".

"Планирали сме командироване на полицаи от други дирекции като към момента се уточнява цифрата", каза още комисар Рачев. Той допълни, че първите командировани, ако обстановката налага, ще бъдат от 1 юли до към 5-6 септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във