Банкеръ Daily

Общество и политика

Повдигнаха обвинение на задържания с подкуп данъчен служител

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение за извършено престъпление на длъжностно лице - инспектор по приходите в Централно управление на Национална агенция за приходите.

Той привлечен като обвиняем за това, че на 16 септември на пазар „Младост 1“ е поискал подкуп от земеделски производител - сумата в размер на 600 лева чрез изнудване.

Обвиняемият обещал , че няма да затвори сергията му на пазара и няма да приложи принудителна административна мярка „запечатване на обект“ за срок до 30 дни, за констатирано от него нарушение на Закона за данък добавена стойност -  неиздаване на касова бележка за осъществена продажба.

Разследването по случая е започнато по повод получен сигнал за поискан подкуп.  След  проведени  мероприятия по случая данъчният служител е задържан на 21 септември в Централно управление на Национална агенция за приходите с поискания подкуп.

При извършения  обиск в обвиняемия са намерени и иззети банкнотите, предварително  белязани и описани, в размер на шестстотин лева. Същите са  приобщени  като  веществено  доказателство по делото. Извършено е освидетелстване, като  при  осветяване с  ултравиолетова  лампа е констатирана флоурeсценция със светлозелен цвят в областта  на дланите. Извършени са били, в условията на неотложност,  претърсване в служебния кабинет на обвиняемия и в обитавания от него недвижим имот, като  са били намерени и иззети  преносим компютър и документи, относими към случая, поясняват от прокуратурата.

С постановление на СГП е постановено задържане под стража за 72 часа, предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за  неотклонение по отношение на Я.Я. – „задържане под стража“.

Обвиняемият е тридесет и шест годишен, неосъждан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във