Банкеръ Daily

Общество и политика

Постъпиха първите сигнали до етичната комисия на ГЕРБ

В създадената по време на конгреса на ГЕРБ този уикенд етична комисия вече са постъпили първите сигнали. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред Нова телевизия. Тя беше избрана и за член на Изпълнителната комисия на партията по време на форума.

По думите ѝ сигналите са от Сандански и Банско. И в двата града управляват кметове на ГЕРБ. В Сандански това е Кирил Котев, а в Банско - Георги Икономов. Името на Котев беше замесено в скандала с бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, който подаде оставка след разкрития за участието му в изграждането на къща за гости с европейски пари. 

Етичната комисия на ГЕРБ има за цел да следи поведението на всеки член на партията и особено на тези на ръководни позиции. Според Караянчева новият орган ще разглежда всеки сигнал, който постъпи. Трябвало обаче да се внимава, тъй като "понякога сигналите не са верни и може на личностна основа някой да наклевети някого".

От своя страна председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова уточни пред Би Ти Ви, че очаква стилът на поведение за отстраняване на провинили се членове на партията да продължи. "Комисията по етика ще има превантивен характер за всички членове на ГЕРБ, за да не се допускат нарушения. По този начин Бойко Борисов прави превенция на превръщането на ГЕРБ в лъскава партия на номенклатурата", каза още Дариткова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във