Банкеръ Daily

Общество и политика

Пострадалите в трагедията на "Струма" са в тежко психическо състояние

Сийка Милева с Борислав Сарафов (зам. главен прокурор) и Любомир Йовески.

Пострадалите при трагедията с катастрофиралия автобус граждани на Северна Македония са в стабилно състояние, но с тежки психически травми, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Заедно с главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески, тя посети пострадалите в „Пирогов“.

„Не мога да кажа дали е имало взрив, казаха, че всичко е станало за секунди“, посочи Милева.

"Биологичният материал от роднините на загиналите ще бъде взет в Скопие в местния Институт за съдебна медицина и пробите ще бъдат изпратени в България", каза от своя страна Любомир Йовевски.

Пред болницата днес пристигнаха близки и приятели на пътници от катастрофиралия автобус на АМ „Струма“. Някои от тях споделиха, че са разбрали за инцидента от медии и спонтанно са тръгнали към България с надеждата да получат повече информация за близките си. Те настояха да получат информация от посолството на Република Северна Македония за действията, които ще бъдат предприети оттук нататък.

Шабан Рашитовски няма роднини сред пострадалите, но четирима от пътниците са негови съселяни. Веднага щом разбрал за трагедията, тръгнал към София, за да помогне.

„Аз съм от Скопие, от моето село има четирима в болницата тук и затова съм дошъл да помагам с каквото мога. Ако имат нужда, затова сме тук, ще им осигурим всичко. Двама мъже, едно момиче и една жена – две семейства са. Не съм говорил с тях. В шок са хората, въпросите са излишни. Отишли са на шопинг в Истанбул. Момичето на 16 г. се е обадило да каже, че е станала катастрофа…Голяма трагедия за всички, тежък ден. Но трябва да съдействаме един на друг. Това е“, каза той пред БНР.

Сред пристигналите в София е и Исмаил Селями - дошъл е, за да разбере дали зет му и внучката му са живи. За съжаление обаче те не са оцелели в катастрофата. Сред жертвите са и други негови познати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във