Банкеръ Daily

Общество и политика

Пострадалите от пожара в Бухово ще получат еднократна помощ

Нашата първа задача е спешно да настаним семействата, които няма къде да живеят. Ще се погрижим да осигурим временно настаняване в общински жилища и центрове за временно настаняване. Ще поискам Столичния общински съвет да отпусне еднократна финансова помощ на хората, чиито жилища пострадаха при пожара в Бухово. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която отиде на място и разговаря с хората.

Веднага след като беше погасен пожарът, екипите започнаха работа по почистване и започна организация да бъдат направени огледи на сградата. На място работят екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, с директор Красимир Димитров. Дирекция социално подпомагане ще отпусне еднократна финансова помощ.

Кметът Фандъкова възложи на главния архитект на София екип от специалисти да направят оглед и обследване и да дадат предписания за възстановяване на сградата.

Пострадали са апартаментите на първи и втори етаж, а напълно изгорели са жилищата на последния подпокривен етаж от блока.

По разпореждане на кмета на София се прави организация да се осигури и храна и вода на хората.

Facebook logo
Бъдете с нас и във