Банкеръ Daily

Общество и политика

Постна законодателна програма на парламента за тази седмица

Кратка и бледа е законодателната програма на парламента за тази седмица. Очевидно интересът на народните представители няма да бъде насочен толкова към пленарната зала, колкото към кулоарите, където се очаква да има коментари от различните политически сили по повод на снетото доверие от правителството, което президентът Румен Радев оповести днес.

Народното събрание ще разгледа на второ четене промени в Закона за защита на потребителите, според проектопрограмата за работа на депутатите тази седмица.

В сряда е предвидено и първото гласуване на промени в Закона за ограничаване изменението на климата, на промени в Гражданския процесуален кодекс, както и първото гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика. В първия пленарен ден депутатите ще обсъдят на второ четене промените в Закона за платежните услуги и платежните системи.

Точка първа от проектопрограмата за четвъртък е второто гласуване на промените във Валутния закон, след което депутатите ще разгледат на второ четене промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност.

В петък програмата предвижда на първо гласуване да бъдат гледани промени в Законопроект за управление на агрохранителната верига. Предвиден е и парламентарен контрол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във