Банкеръ Daily

Общество и политика

Поставиха под карантина и хора в Сливенско, пътували до континентален Китай

Хора, пътували до континентален Китай, са поставени под карантина в Сливенско. Става въпрос за български граждани и семейство от Китай. От Регионалната здравна инспекция в града поясниха, че карантината е въведена, за да се спазят превантивните мерки на здравното министерство.

Хората са под медицинско наблюдение. Всеки ден се следят температурата им, общото им състояние, както и наличието на други симптоми - кашлица и затруднено дишане. Засега няма данни за заболяване.

От 9 февруари до момента всеки, който пристига на територията на страната и е от Сливенска област, се поставя под карантина в рамките на 14 дни.

По-рано стана ясно, че пробата за коронавирус на жената от Пловдив, която също беше поставена под карантина, е отрицателна.

На трима жители на Хасково, завърнали се преди няколко дни от Милано, също е препоръчана 14-дневна домашна карантина, съобщиха от РЗИ - Хасково. Тримата - мъж, жена и дете, който не са семейство, нямат никакви симптоми за заразяване с коронавируса. Мярката е превантивна, обясниха от инспекцията.

От днес двама лекари от РЗИ започват денонощни дежурства на граничния пункт с Турция "Капитан Андреево", информира още директорът на РЗИ Соня Димитрова. Те ще измерват температурата на влизащи у нас пътници от рискови страни като Китай и Италия. Медиците са оборудвани с мобилни безконтактни термометри, които измерват температурата при насочване към челото. При установяване на болни с висока температура пасажери, те ще бъдат насочвани към лечебно заведение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във