Банкеръ Daily

Общество и политика

Посолството ни в Скопие дари лакомства на деца с увреждания

Посолството ни в Скопие направи две дарения за деца от Република Северна Македония, за да ги зарадва по повод Рождество.

В рамките на проекта „Български коледни празници“, който се реализира с финансовата подкрепа на българското Външно министрество, посолството ни в Скопие направи днес две дарения за деца от Република Северна Македония, за да ги зарадва по повод Рождество.

На среща със Сдружението на родители на деца с церебрална парализа от Скопие посланикът ни Ангел Ангелов и съпругата му предоставиха подаръци за 80 деца. В рамките на срещата бяха обсъдени и възможностите за продължаване на сътрудничеството, включително по линия на Официалната помощ за развитие, предоставяна ежегодно от България на Република Северна Македония. Председателят на Сдружението Мария Билбиловска изрази благодарност към посолството за последователно оказваната помощ.

Второто дарение бе предоставено на Дома за слепи в град Скопие, където посланик Ангелов подари коледни пакети с лакомства на 50 деца. При спазване на ограничителните мерки, най-малките получатели на коледни пакети поздравиха гостите с празнична новогодишна песничка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във