Банкеръ Daily

Общество и политика

Посолството ни в Букурещ ще издава служебна бележка на българите за вота

Във връзка с ограничителните COVID мерки в Румъния посолството ни в Букурещ има готовност да издава служебна бележка на сънародниците ни, които искат да упражнят правото си на вот на изборите на 4 април, съобщава Министерството на външните работи.

Българските граждани следва да спазват действащите в страната мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, отбелязва от МВнР.

По информация на посолството ни в Букурещ в румънската столица за дните петък, събота и неделя е в сила ограничение на движението след 20:00 ч. Във връзка с това е препоръчително сънародниците ни да гласуват в срок, който да им позволи да се приберат по домовете преди началото на вечерния час.

За парламентарните изборите на 4 април на територията на Румъния ще бъде отворена една избирателна секция в посолството ни в Букурещ с адрес: Sector 1, Str. Rabat nr. 5.

При нужда от съдействие българските граждани  могат да се обръщат към посолството на Република България във Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на мейл [email protected]

Facebook logo
Бъдете с нас и във