Банкеръ Daily

Общество и политика

Посолството на САЩ у нас спря визите за гражданите на 7 мюсюлмански държави

Посолството на САЩ в София преустанови издаването на визи за гражданите, включени в списъка на президента Доналд Тръмп за забрана на пътуване. Информацията е публикувана в сайта и официалната фейсбук страница на посолството.

В петък Тръмп издаде указ, който забранява влизането в САЩ на всички бежанци и граждани от 7държави с преобладаващо мюсюлманско население. Забраната се отнася за граждани на Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен.

От посолството предупреждават, гражданите на тези страни и тези с двойно гражданство, да не насрочват интервю за виза и да не заплащат такси за визи. Забраната не важи за някои пътувания с официална правителствена цел, свързани с официално посещение на или от името на международни организации, от името на Организацията на Северноатлантическия договор, или от определени длъжностни лица.

Указът на Тръмп претендира да защити страната от проникване на чуждестранен тероризъм и е в синхрон с предизборното му обещание да затвори Съединените щати за мюсюлмани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във