Банкеръ Daily

Общество и политика

Последен ден за регистрация на листите за изборите на 11 юли

На 8 юни е последният ден, в който партиите и коалициите могат да регистрират листите си с кандидат-депутати. Те трябва да бъдат регистрирани в Районните избирателни комисии, а в сряда жребий в Централната избирателна комисия ще определи номерата на политическите сили в интегралната бюлетина.

Предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори започва на 11 юни. Регистрирали са се 19 партии и 9 коалиции. Ясни са имената на водачите на листи в някои райони на основните политически опоненти.

В 25-и избирателен район в София за вота на на гласоподавателите ще се борят лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на БСП Корнелия Нинова и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Лидерът на втората политическа сила "Има такъв народ" Слави Трифонов няма да е кандидат за депутат.

Мая Манолова, Арман Бабикян и Николай Хаджигенов оглавяват листите на "Изправи се! Мутри вън!" в София. Новата формация "Българските патриоти - ВМРО, НФСБ и Воля" няма да включат лидерите в листите си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във