Банкеръ Daily

Общество и политика

Последен ден на преговорите за съставяне на коалиционен кабинет

Днес е последният ден на преговорите за съставяне на коалиционно правителство, които  се водят по инициатива на спечелилата парламентарните избори партия „Продължаваме промяната“. Остава да се обсъждат темите „Финанси“ и „Международни отношения“. В разговорите ще участват лидерите на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков и Асен Василев и експерти от "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България".

Очаква се в преговорите в сектор "Финанси" да се включат от БСП - Орлин Ваташки, Драгомир Стойнев, Румен Гечев, Георги Ангелов, Минчо Казанджиев; от ИТН - Любомир Каримански, Пламен Данаилов, Деляна Иванова, от ДБ - Георги Ганев, Венцислав Бенов, Мартин Димитров, Владислав Панев; и от страна на ПП - бившият служебен финансов министър Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер, Андрей Гюров и Георги Клисурски.

До този момент експертните групи от четирите партии, които водят разговори, обсъдиха 16 секторни политики, акцентите от които ще залегнат в управленската програма на бъдещото коалиционно правителство.

Според Кирил Петков - съпредседател на „Продължаваме промяната“, разговорите дотук са конструктивни и оперативни. 

След двете срещи днес, договореното от експертите,  ще бъде обсъдено на най-високо ниво от определените да водят преговорите ръководители от четирите партии. Тогава ще трябва да се изчистят спорните моменти и да се изготви последен вариант на коалиционно споразумение, което партиите ще подпишат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във