Банкеръ Daily

Общество и политика

Посланикът на Словения защити интеграцията на Западните Балкани

Сн. Diplomatic Spectrum

Една от основните ни цели ще бъде да работим заедно с всички държави-членки за по-устойчива Европа, която ще бъде по-добре подготвена за бъдещите предизвикателства, каза Н.Пр. Анжей Франгеш, посланик на Словения у нас, в интервю за БТА по повод началото на Словенското председателство на Съвета на ЕС.

Според него най-големият урок от пандемията е, че солидарността, сътрудничеството и координацията са били от решаващо значение. ЕС се промени и постигна много от началото на пандемията, смята той.

Посланик Франгеш посочи още, че Словения винаги е подкрепяла евроинтеграцията на Западните Балкани и ще се стреми да допринася за продължаване на процеса на разширяване на ЕС. В тази връзка ще подкрепим и продължаването на политическия диалог между и със страните от региона, отбеляза той.

Туризмът беше една от най-засегнатите от пандемията сфери, надяваме се, че въвеждането на цифровия сертификат на ЕС ще улесни пътуванията, коментира оше Анжей Франгеш. Имах много възможности да опозная България не само като посланик, но и заедно със семейството си като турист. Това е страхотна държава с невероятна история, красива природа и любезни и гостоприемни хора, която искрено мога да препоръчам на всички да посетят, отбеляза посланикът на Словения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във