Банкеръ Daily

Общество и политика

Посланикът на Австрия поздрави служебния кабинет за добрата работа

По време на срещата на  Янев с австрийския посланик Андреа Вике бяха обсъдени и теми от европейския дневен ред. 

България и Австрия имат отлични двустранни отношения, които можем да продължим да надграждаме и задълбочаваме занапред, изтъкна служебният премиер Стефан Янев по време на срещата си с австрийския посланик у нас Андреа Вике. В рамките на разговора им в Министерския съвет двамата обмениха мнения по теми от взаимен интерес за двете страни. Посланикът на Австрия Андреа Вике поздрави премиера Янев за работата на служебното правителство, което успешно се справя със задачите си в сегашните трудни времена. 

В рамките на срещата беше акцентирано върху ползотворния политически диалог, който България и Австрия имат на всички нива, както и икономическото партньорство с оглед на големия брой австрийски инвеститори в нашата страна. Обсъден беше също Националният план на България за възстановяване и устойчивост, като Стефан Янев изтъкна усилията на служебния кабинет за подобряване на плана, така че да се гарантира използване на средствата по най-добрия възможен начин за България. 

Политическата обстановка в нашата страна също беше сред темите, които премиерът Янев и посланик Вике обсъдиха в рамките на срещата. Премиерът обърна внимание на отговорността на политическите партии в сегашната ситуация и изтъкна очакванията на българските граждани да има стабилно управление на страната. Той посочи и значението на работата на парламента за актуализацията на националния бюджет, без която страната ще изпадне в трудна ситуация.

По време на срещата на  Янев с австрийския посланик Андреа Вике бяха обсъдени също така теми от европейския дневен ред. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във