Банкеръ Daily

Общество и политика

Посланик Херо Мустафа изработва коледна украса с хора с увреждания

Вие сте ангели. Благодаря ви от името на човечеството за вашата работа. Това каза посланикът на Съединените щати у нас Херо Мустафа пред служителите на фондация „Светът на Мария“, които работят за по-добър живот на хората с интелектуални затруднения, като им помагат да постигнат пълния си потенциал и да преодолеят социалната изолация.

За да отбележи Деня на правата на човека, посланик Мустафа посети „Светът на Мария“ и помогна в изработването на коледни украси.

По-рано през деня Херо Мустафа взе участие във форум, организиран от омбудсмана Диана Ковачева по повод Ден за правата на човека.

„Защитата на правата на човека е отговорност, която лежи върху всеки от нас – това е отговорност не само на държавата, но и на всеки отделен гражданин, не само в България, но и по целия свят. Всички ние, които сме се събрали днес на това събитие, сме избрали роля, която ни поставя в предните линии на тази борба. Диана Ковачева е един от тези хора. Като ваш национален омбудсман тя има възможност да работи в полза правата на гражданите и се гордея с факта, че ни е събрала днес“, каза посланикът.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във