Банкеръ Daily

Общество и политика

Порожанов поиска от КПКОНПИ да публикува цялата му декларация

Румен Порожанов

Министър Порожанов депозира молба до КПКОНПИ цялата информация от декларацията му за 2017 г. да бъде публикувана на сайта на комисията, съобщи би Ти Ви.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов депозира в петък заявление до КПКОНПИ, с което моли да бъдат предприети мерки за публикуването на всички данни от хартиения носител на подадената от него декларация за 2017 г., в това число и данните на съпругата му.

Вчера стана ясно, че КПКОНПИ е извършила проверка на всички декларирани данни и обстоятелства от министъра на земеделието Румен Порожанов, включително и за лицето за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Проверката е приключила с доклад за несъответствие, се казва в съобщение, публикувано на сайта на Комисията.

В декларацията си Порожанов е включил информация за лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Той обаче е декларирал пред Комисията, че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и относно имуществото и доходите на това лице.

Днес министърът на земеделието и храните посочва, че при попълването на декларацията на стр. 2 не е направена отметка за нито едно от посочените обстоятелства: наличие  на фактическа раздяла, не живее заедно със съпругата си и няма общо домакинство, фактическо съжителство на съпружески начала.

Предвид липсата на отметка в посочените по-горе колони, механичното пренасяне на ЕГН-то на съпругата му от предходната колона, не отговаря на действителното положение и не следва да се счита за нежелание за публикуване на информация относно лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала, пише в съобщение от МЗХ. 

В определение от комисията 14-дневен срок е подадена коригираща декларация и е представена необходимата информация.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във