Банкеръ Daily

В инвестиционния проект

Поредни пропуски пак забавят строителството на болницата в Ямбол

Недостроената нова болница в Ямбол. Снимка: БНР

Пропуски в инвестиционния проект ще доведат до поредното забавяне в строителството на новата болница в Ямбол. В проекта не са предвидени средства и за техническото оборудване на сградата. Болничният комплекс се строи повече от 40 години.

Дейностите по довършването на сградата на Многопрофилната болница "Св. Пантелеймон" продължават, но срокът на изпълнение, който е 31 март 2022 година, е невъзможно да бъде спазен.

Основният проблем е, че не са осигурени средства за медицинското оборудване, посочи областният управител Георги Чалъков след среща с представители на фирмата изпълнител. 

"Тези хора не могат да си довършат инсталациите, защото не знаят какъв тип оборудване ще бъде вкарано в болницата", поясни той.  

Освен това в проекта не са планирани средства за основни елементи. 

"Не са предвидени и външни евакуационни стълбища, за тях също няма средства предвидени", посочи Чалъков. 

От сегашното ръководство на болницата са изпратили документацията за необходимата медицинска апаратура, която е на стойност 15 млн. лева. 

До момента за строителството на болницата, с решение на Министерския съвет, са отпуснати 27 млн. лева, като от тях са разплатени 13,5 млн. лева. Очаква се с новия бюджет да бъдат одобрени всички необходими средства, за да може болничният комплекс да бъде завършен поне до края на 2022 г.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във