Банкеръ Daily

Общество и политика

Поредна блокада - този път за оставката на Кошлуков пред БНТ

Група протестиращи, водени от движение "БОЕЦ", блокираха сградата на БНТ. Недоволните искат среща и оставката на генералния директор на Националната телевизия Емил Кошлуков. На сградата на БНТ бяха залепени лепенки „Офис на Пеевски“, каквито имаше и на входа на КПКОНПИ.

БНТ се оказва поредната държавна структура под изненадваща блокада. Досега подобни събития се проведоха пред Министерството на правосъдието, Централната избирателна комисия и Антикорупционната комисия на Сотир Цацаров. 

"Нашата задача като граждани е да изринем мафията от властта. Имаме нужда от чиста медийна среда. Имаме нужда от свободни медии и журналисти, които да отразяват обективно действителността и всичко, което се случва. Само тогава можем да бъдем истински свободни", заяви лидерът на "БОЕЦ" Георги Георгиев. Според него Кошлуков е превърнал БНТ в бухалка.

След около час недоволните се оттеглиха към "Орлов мост", който продължава да е затворен от палатков лагер.

Ден по-рано Георгиев влезе в задочен сблъсък с председателя на Антикорупционната комисия и бивш главен прокурор. КПКОНПИ излезе с остра позиция след блокадата пред сградата на комисията. Институцията заяви, че диалог с лидера на ГД "БОЕЦ" е недопустим, а блокадата е незаконна. Като аргумент за отказа на Цацаров за среща с Георгиев бяха разпространени снимки на лидера на движението с Бойко Борисов, Лозан Панов и Цветан Василев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във