Банкеръ Daily

Общество и политика

Пореден вандалски акт срещу офис на ГЕРБ в София

S 250 a950339d cfa7 4971 a850 0f5d99392bd1
S 250 31a7af78 921d 4d04 a734 a8581715aa72
S 250 563c52ba 4658 4b1b b60f 457959789398

Офисът на ГЕРБ в "Слатина" е поредният, станал обект на вандалска проява през изминалата нощ. Отново са нанесени щети по сградата. Прозорците на сградата са залети с боя.

Преди ден обект на посегателства от недоброжелатели станаха клубовете на партията в "Лозенец" и "Изгрев".

На клуба на ПП ГЕРБ в "Лозенец" са нанесени щети по сградата. "Считаме нанесените щети за грубо погазване на обществения ред. За пореден път се минават всякакви морални граници", коментираха от столичната структура на ГЕРБ. Общинското ръководство на ГЕРБ е подало сигнал до Областната дирекция на МВР.

Преди седмица протестиращи изпочупиха стъклата на офиса на партията в район „Оборище“.

„Няма да толерираме подобно грубо погазване на обществения ред. Ще предприемем всички законови мерки срещу посегателството“, категорични са от столичната организация на ГЕРБ.

В нощта на 2 срещу 3 декември, около 3 часа, срещу офиса на ПП ГЕРБ в Ямбол е извършен вандалски акт. Офисът на ул. „Търговска“ 2 е полят със запалима течност, която впоследствие е възпламенена. Нанесени са щети по сградата и входа на офиса. За радост, огънят не е успял да навлезе навътре в помещението. Оглед на мястото и на щетите е извършен от органите на МВР и следствието. Иззети са материали. Случаят се разследва.

„ГЕРБ-Ямбол категорично осъжда този вандалски акт. И заявяваме, че подобни посегателства противоречат на принципите на правовата държава и отношенията в нашето общество“, категоричен бе председателят на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Ямбол Александър Стойков и допълни, че „ако някой иска ГЕРБ да се страхува, това няма да стане. Ще продължим да работим за поетите ангажименти и реализирането им на местно ниво.“

„Дали е политическа провокация, вандалщина или нещо друго ще установят органите на реда. Иззети са записите от камерите на сградата. Надяваме се извършителят бързо да бъде установен“, каза още Стойков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във